Akadálymentes

Szobrot állítottak 1956 emlékére

Szobrot állítottak 1956 emlékére - ezzel vált kerekké Kondorfa rendszerváltozás utáni története, fogalmazta meg V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Hat fej, hat arc néz a szoborról a járókelőkre a régi tűzoltószertár előtt Kondorfán. Különböző arckifejezések kísérik az arra járót: fájdalom, remény, közöny is felismerhető. Az alkotó, Ámmer Gergő szobrászművész azt mondta, eddigi munkássága esszenciája az emlékmű. Nem akarta szimbólumok mögé rejteni a mondanivalót: ezért készültek arcok 1956 emlékezetéhez. Takács Róbert, Kondorfa polgármestere emlékeztetett: ez a harmadik emlékmű a településen, az első világháború hőseinek a falu központjában, a második világháború áldozatainak a temetőben állítottak emléket korábban. Az 1956-os forradalmi események érintették Kondorfát is: öt helyi családot hurcoltak el a Hortobágyra, voltak zaklatások, terménybeszolgáltatásra kényszerítették a helyieket.

Takács Róbert, Kondorfa polgármestere és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője leplezte le Ámmer Gergő szobrászművész 1956-ra emlékeztető alkotását szombaton