Akadálymentes

Robog a skanzen

Kedves Kondorfaiak!

Bizonyára tudják, hogy a szentendrei skanzenben található a régi kondorfai iskolaépület, ahol egyszer már kondorfai iskolások is résztvettek egy tanórán a tanítóikkal Laczó Gellértné, Takács László és Takács Zoltán tanítókkal. Most augusztus 7-én 11 órakor ide látogatnak hozzánk a kondorfai kultúrházba a skanzen munkatársai és előadást tartanak, illetve óvodás és iskolás gyerekeknek is szerveznek külön programot.

Kérem Önöket tiszteljék meg jelenlétükkel a rendezvényt. Szeretettel várunk mindenkit.

Takács Róbert polgármester

Itt olvashatják a Skanzen által küldött levelet:

Robog a Skanzen!

Jöjjön el Ön is, ismerje meg, milyen tárgyak, épületek kerültek be a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba Kondorfáról, beszélgessünk közösen a múltról

Kondorfán augusztus 7-én, szerdán 11 órától kezdődik az előadás

Jön velünk egy múzeumpedagógus is, így ha van lehetőség, jöhetnek óvodás és iskolás korú gyerekek is, akikkel a kollégánk külön tud foglalkozni. Örülnénk neki, ha minél több olyan helyi lakos eljönne, aki még emlékszik a házak elbontására, esetleg az ott lakókra. Szívesen fogadunk olyan régi fotókat és dokumentumokat is, amelyeket szkennelni és archiválni tudunk a Skanzen adattára számára. Lesz nálunk szkenner, így ott helyben meg tudjuk oldani ezen dokumentumok digitalizálását. Ezért örömmel vennénk, ha erről a lehetőségről tájékoztatnák a résztvevőket is, és kerülnének elő régi fotók, iratok.  

Pákay Viktória 

adattáros, néprajzos muzeológus

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Gyűjteményi Osztály