Akadálymentes

Útfelújítás

Az Önkormányzat alapfeladatai közé tartozik az utak karbantartása, ami nem kis erőforrást igényel, ha a közel 15 km hosszúságú belterületi utakat nézzük.

Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy nyert az útpályázatunk. A Belügyminisztériumtól 14,7 millió forint támogatást kaptunk, amihez 2,8 millió forint önrészt tettünk hozzá. Így újult meg az Alvég út 650 méteres szakasza összesen 17,5 millió forintból. Köszönet illeti a Vasiaszfalt vezetőjét Kulcsár Béla Urat és munkatársait, akik a szerződében vállalt határidőket, műszaki tartalmakat maradéktalanul, profi minőségben megvalósították. Külön kiemelendő a minőség mellett a gyorsaság is, hiszen így hamar vissza tudtuk adni az utat a forgalom számára.  Szeretném megköszönni Kozma Zoltán úrnak a Vé-Ko útépítő mérnökének a munkáját, aki a műszaki ellenőri feladatokat látta el. Köszönet illeti a lakosságot, hogy türelemmel viselték az útfelújítással járó kellemetlenségeket.

A felújításnak köszönhetően most már nem csak képletesen halad jó úton a falu. Azt szeretnénk elérni, hogy a település, az egyik legszebb, legélhetőbb legyen itt az Őrségben. Ezen az úton fogja a kezünket, támogat, segít bennünket V. Német Zsolt országgyűlési képviselőnk, akinek oroszlán része van abban, hogy az elmúlt időszak felújításai megvalósulhattak. Köszönet illeti Magyarország kormányát is abban, hogy fontos célnak tekinti a vidéki emberek életkörülményeinek javítását is.